احتمال افت دلار در سه ماهه پایانی ۲۰۱۸

علیرغم افزایش ارزش دلار در اکثر زمان امسال، این رویه ممکن است در سه ماهه پایانی سال دستخوش تحولاتی شود. شرایط حال حاضر اقتصاد آمریکا و فاکتورهای جهانی نشان می دهد که امکان تضعیف دلار در ادامه سال محتمل است. حتی در صورت عدم تضعیف، احتمال رکوردشکنی دیگری توسط دلار بسیار ضعیف است. این می تواند خبری خوش برای بازار سهام و کامودیتی ها باشد. دونالد ترامپ علیرغم ادعاهای خود خواهان دلاری ضعیف تر است چرا که دلار قوی در زمان تضعیف سایر ارزهای جهان می تواند به ضرر اقتصاد ایالات متحده باشد.

تهدید دلار با ارزش و سیاست های سختگیرانه تجاری دونالد ترامپ تاثیر منفی زیادی بر بازار سهام و اوراق خزانه در اقتصادهای نوظهور مانند ترکیه و آرژانتین گذارده است. بسیاری از این کشورها با بدهی های ارزی سنگین و افت ارزش پول ملی روبرو شده اند. اگرچه شرایط در این بازارها هنوز ثبات لازم را دارد، اما ادامه این سیاست از سوی آمریکا اقتصادهای نوظهور و در نهایت بازارهای جهانی را با چالش های جدی مواجه خواهد نمود. در حال حاضر، نرخ بازدهی اوراق ۱۰ ساله آمریکا از سطح روانی ۳ درصد گذشته است و این به معنای افزایش بدهی دولت آمریکا است.

نمودار بازدهی اوراق ۲ ساله و ۱۰ ساله آمریکا طی هفته های اخیر به سوی عکس شدن پیش می رود، بدان معنا که نرخ بازدهی ابزارهای مالی کوتاه مدت از ابزارهای بلند مدت بیشتر خواهد شد و این نشانه ای از وقوع رکود در اقتصاد ایالات متحده خواهد بود. علاوه بر این بایستی توجه داشت سیاست کاهش مالیات های دونالد ترامپ عواقب سوئی بیش از فواید آن دارد و کسری بودجه آمریکا در حال افزایش است.

همچنین، ترامپ در دسامبر گذشته قانونی را به تصویب رساند که به دولت اجازه می دهد مخارج خود را تا ۱/۵ تریلیون دلار افزایش دهد. اگرچه بخش اعظمی از این میزان را دولتهای هر ایالت و بخش خصوصی تامین می کنند، اما در حدود ۳۰۰ میلیارد دلار آن باید از بودجه فدرال تامین شود که بر مشکلات کسری بودجه دولت خواهد افزود. از این رو، انتظار می رود افت ارزش دلار با چنین فاکتورهایی محتمل باشد.