1000

 

تغییرات این هفته بازار فولاد چین زیر ذره بین پلنر

دفتر سياسي مركزي حزب كمونيست چين جمعه ي اين هفته جلسه اي را به رياست رئيس جمهور شي جين پينگ برگزار كرد. در اين جلسه زمانبندي براي كاهش آلاينده ها بسيار سريع ارزیابی شده و پيامدهاي محدوديت هاي توليد فولاد بر كندشدن رشد اقتصادي و هزینه ی بالای این نوع کاهش بر کشور مورد نقد قرار گرفت. به همين دليل انتظار مي رود برنامه ي دولت براي كاهش توليد فولاد مورد بازنگري قرار گيرد. اما تاثير اين جلسه بر بازار فولاد چين و جهان چگونه بود؟

محدوديت هاي توليد وضع شده مستلزم كاهش نزدیک به ١٠ ميليون تن توليد فولاد خام از مجموع توليد درحدود ٩٠ ميليوني ماهانه بود، اين امر تاثير قابل توجهي بر افزايش قيمت ها و رونق واردات در چین داشت. در اين شرايط بسياري از كارخانه با شروع عمليات تعميرات و نگهداري توليد را كاهش دادند که افزایش انباشت موجودی در بنادر و افت بهای سنگ آهن درپی داشت. در پي جلسه ي برگزار شده و انتظار بازنگري محدوديت ها شاهد سقوط قيمت هاي ميلگرد و ورق و بهبود قيمت سنگ آهن در معاملات فيوچرز روز جمعه، دوشنبه و سه شنبه ،همانطور که در پلنر نیز گزارش شد، گرديد. در تانگشان بهای شمش از ۵۲۷۰ يوان/ تن روز جمعه به ۵۱۰۰ يوان/ تن تا چهارشنبه سقوط كرد.

در بازارهاي وارداتي پيشنهادات تامين كنندگان تنها حدود ٥ دلار كاهش داشته كه با واقعيت هاي بازار چين همخواني ندارد. ويتنامي ها بيلت كوره بلند را ٧٢٥ دلار/ تن CFR -معادل ٧٠٠ دلار/ تن فوب- پيشنهاد مي دهند، در حاليكه بهاي مورد پذيرش چيني ها به زیر ۷۰۰ دلار/ تن CFR كاهش يافته است.

براساس نظر فعالان بازار چین دو هدف اصلی دولت در زمینه فولاد پایین نگه داشتن بهای سنگ آهن و درعین حال تعریف پروژه های جدید محرک تقاضای کمودیتی به منظور دستیابی به اهداف اقتصادی خود می باشد. در برنامه های جدید اعلام شده به فولادسازان فعلا تغییری در برنامه های کاهش تولید اعمال نشده، بیشترین محدودیت هم برای واحدهای سینترینگ از جمله توقف تولید و ممنوعیت حمل سنگ آهن از ۲-۹ هر روز بوده است؛ شرایطی که می تواند اشتهای اژدهای زرد را برای ادامه واردات فولاد را تا حداقل پیش از زمستان حتی با وجود تعدیل در سیاست های کاهش تولید در چین بالا نگه دارد.

از دیگر مسایل لازم به ذکر گسترش سویه دلتا کرونا در ۱۷ استان این کشور است که روندی صعودی دارد. تاکنون چین در رابطه با اعمال محدودیت ها بسیار سختگیرانه عمل کرده و در مهار پاندمی موفق بوده، با این وجود گسترش قرنطینه به شهرهای بیشتری از چین می تواند در صورت ادامه اوضاع منجر به توقف فعالیت های اقتصادی و افت تقاضا منجر شود. درحال حاضر نیز دربرخی بنادر شرقی چین اجازه ورود و تخلیه کشتی ها وجود ندارد. بازار فولاد در چین هنوز واکنش چندانی به این شرایط نشان نداده و حتی خبر انعقاد قراردادهای جدید از اندونزی البته در سطح قیمتی پایینتر نسبت به هفته ی گذشته هم منتشر شده ولی در صورت ادامه ی روند افزایشی محدودیت قطعا با شدت بیشتری برقرار شده و پیش بینی های قبلی را بی اثر خواهد کرد.
 

تهیه شده توسط تیم پلنر