گزارش جدید شش ماهه فدرال رزرو در روز جمعه منتشر شد که نشان از خوش بینی به آینده اقتصاد آمریکا دارد. این نهاد تاکید کرده که رشد اقتصادی آمریکا در نیمه امسال قوی بوده است و سیاست افزایش تدریجی نرخ بهره ادامه خواهدداشت. از زمان شروع سیاست مالی انقباضی بانک مرکزی آمریکا در ۲۰۱۵، فدرال رزرو ۷ بار نرخ بهره را افزایش داده است. انتظار بر این است که ۲ افزایش نرخ دیگر تا پایان امسال در اقتصاد ایالات متحده مشاهده شود.

از سوی دیگر، بانک مرکزی اروپا تا رسیدن به نرخ تورم مورد نظر افزایش نرخ بهره را به تعویق انداخته است. این بانک معتقد است که رشد اقتصادی کشورهای عضو به هدف مورد نظر نرسیده و افزایش نرخ بهره در شرایط کنونی باعث کند شدن رشد شرکتها و در نتیجه افت تولید ناخالص داخلی کشورها خواهد شد. این در حالیست که دلار طی دوره اخیر به طور مداوم در برابر یورو تقویت شده است و افزایش نرخ بهره می تواند عاملی پیشگیرانه برای جلوگیری از افت بیشتر ارزش یورو شود. عملی که بانک مرکزی اقتصادهای نوظهور مانند هند، برزیل و ترکیه پیشتر انجام داده بودند.

کانادا، دیگر اقتصادی است که در نتیجه جنگ تجاری با ایالات متحده و افت صادرات این کشور و سرمایه گذاری ها در سال جاری ریسک کاهش رشد اقتصاد را پیش روی خود دارد. بانک مرکزی این کشور به دلیل احتمال افزایش شاخص بهای مصرف کننده اخیرا برای دومین بار طی سال جاری نرخ بهره خود را افزایش داد و به ۱/۵ درصد رساند.

بدهی های دولت ها به اقتصاد کشورهای خود هم دیگر مسئله نگران کننده در تداوم روند رشد اقتصادی جهان می باشد. گزارش جدید صندوق بین المللی پول نشان می دهد که کل میزان بدهی کشورها در سه ماهه ابتدایی ۲۰۱۸ با ۸ تریلیون دلار افزایش به ۲۴۷ تریلیون دلار رسیده که رکوردی تاریخی محسوب می شود. آمارها نشان می دهد که رشد بدهی ها در برخی اقتصادهای توسعه یافته نگران کننده است. به عنوان مثال بدهی دولت آمریکا هم اکنون بیش از ۱۰۰ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور می باشد و برنامه کاهش مالیات ها و سرمایه گذاری در زیرساختهای کشور طی چندسال آینده به شدت بر آن خواهد افزود.

از این رو انتظار می رود فاکتورهای عنوان شده به همراه جنگ تجاری اخیر میان کشورهای بزرگ دنیا، آینده اقتصاد جهان را کمی تیره سازد. این مسئله در نهایت به کاهش تجارت فرامرزی و افت رشد اقتصادی جهان منجر خواهد شد.